Vergoeding en tarieven

Fysiotherapie

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Aangezien verzekeraars verschillende pakketten en tarieven hanteren, verzoeken wij je om goed in de gaten te houden hoeveel en welke behandelingen er (nog) vergoed worden.

Is vergoeding vanuit een aanvullende verzekering niet mogelijk, dan hanteren wij de volgende tarieven.  

Zitting reguliere fysiotherapie
€ 45,70
Zitting gespecialiseerde fysiotherapie

Manuele therapie
Oedeemtherapie
Kinderfysiotherapie
Geriatrie fysiotherapie
Psychosomatische fysiotherapie
€ 57,30
Intake en onderzoek
€ 68,80
Toeslag behandeling aan huis
€ 23,20

Let op!

Wanneer je verlaat of verhinderd bent, dien je dit 24 uur van te voren te melden. De voor jou gereserveerde tijd wordt dan niet in rekening gebracht. Als je te laat of niet afzegt krijg je een nota volgens het behandeltarief. Stuur dus tijdig een mailtje, bel ons, of laat een voicemail berichtje achter. 

Contracten zorgverzekeraars 2023

Onze praktijk heeft nagenoeg een contract met alle zorgverzekeraars. Vanaf 1 januari 2023 hebben wij géén contract Fysiotherapie meer met de zorgverzekeraars Zorg & Zekerheid en Caresq (en onderliggende labels). Het tarief wat deze zorgverzekeraars bieden in hun contracten is ca. 30% lager dan de adviesprijs. Daarnaast stellen zij steeds meer aanvullende eisen aan de fysiotherapiepraktijken die veelal geen bijdrage leveren aan de kwaliteit van de zorg. Voor deze vergoeding zijn wij niet in staat ons team te scholen, onze faciliteiten te onderhouden en daarmee een goede kwaliteit van zorg kunnen garanderen. 

Indien je bij deze zorgverzekeraar verzekerd bent, kun je wel gebruik blijven maken van onze diensten. Na afloop van de behandeling zul je een factuur ontvangen. Deze kun je indienen bij je zorgverzekeraar. Je krijgt de behandelingen dan (deels) vergoed.

Ergotherapie

Zorgverzekering

Ergotherapie wordt per kalenderjaar voor minstens 10 uur vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten hiervan worden die bij de zorgverzekeraar in rekening worden gebracht en komen ten laste van het verplichte eigen risico (dit geldt niet voor minderjarigen en bij vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering).

Directe toegankelijkheid 

Bij sommige zorgverzekeraars in het mogelijk om een afspraak te maken zonder dat je een verwijsbrief van een arts nodig hebt. Wanneer je een afspraak maakt via deze directe toegankelijkheid zal er bij de eerste afspraak een korte screening worden afgenomen.

Is vergoeding vanuit je verzekering niet mogelijk, dan hanteren wij de volgende tarieven.

Zitting ergotherapie (per behandelkwartier)
€ 28,35
Toeslag voor behandeling aan huis
€ 23,20
Infomatieverstrekking aan derden (niet verwijzers)
€ 57,50
Aanmeten spalk of brace
Prijs op afspraak

(Bij langere traject of vergoeding door een derde partij kan op offertebasis een prijsafspraak gemaakt worden. We adviseren je om hiervoor om even contact met ons op te nemen.)

Let op!

Wanneer je verlaat of verhinderd bent, dien je dit 24 uur van te voren te melden. De voor jou gereserveerde tijd wordt dan niet in rekening gebracht. Als je te laat of niet afzegt krijg je een nota volgens het behandeltarief. Stuur dus tijdig een mailtje, bel ons, of laat een voicemail berichtje achter.

Start vandaag nog met je herstel

Onze fysio- en ergotherapeuten helpen je snel je klachten te verminderen. Dus waar wacht je nog op?

040 – 311 1151 (Eindhoven)
013 – 303 0361 (Tilburg)

Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 kun je bij ons terecht!

Balie met afspraakkaartjes in wachtruimte met veel daglicht en planten bij STADS Fysiotherapie