Kinderergotherapie

Kinder- ergotherapie

Je handen zijn fantastisch gereedschap! Als baby ontdekken we waar onze handjes zitten en leren we spelenderwijs wat we er allemaal mee kunnen doen. Deze ontwikkeling gaat niet bij ieder kindje even snel, wat natuurlijk helemaal niet erg is. Er kunnen echter wel problemen ontstaan wanneer een kind een achterstand op zijn of haar leeftijdsgenootjes op dreigt te lopen. Bijvoorbeeld bij moeite met spelletjes, knutselen of schrijven, maar ook bij praktische dingen als eten met bestek, aan- en uitkleden, tandenpoetsen of veters strikken.

Wachtruimte met tijdschriften veel planten en daglicht bij STADS Fysiotherapie

 

De kinderergotherapeut helpt kinderen om zo zelfstandig mogelijk de dagelijkse activiteiten uit te voeren in zorgen, leren, spelen en vrije tijd. Hierbij maakt ze gebruik van speltherapie, oefentherapie en gesprekken. Ook is er aandacht voor andere factoren die de ontwikkeling nadelig kunnen beïnvloeden zoals slaapproblemen, bewegingsonrust en emotionele uitbarstingen. Het kan zijn dat de therapeut een dagje mee komt kijken op school, of thuis oefeningen komt doen.

De kinderergotherapeut van STADS ergotherapie biedt ook ondersteuning in de aanvraag van (ondersteunende) hulpmiddelen zoals mobiliteitsvoorzieningen (bv. rolstoel, loopondersteuning, aangepaste fiets), schrijfhulpmiddelen en hulpmiddelen ter ondersteuning van de schoolse vaardigheden.

Start vandaag nog met je herstel

Onze fysio- en ergotherapeuten helpen je snel je klachten te verminderen. Dus waar wacht je nog op?

040 – 311 1151 (Eindhoven)
013 – 303 0361 (Tilburg)

Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 kun je bij ons terecht!

Balie met afspraakkaartjes in wachtruimte met veel daglicht en planten bij STADS Fysiotherapie