Heupklachten

Heupklachten

Het heupgewricht vorm de verbinding tussen het bovenbeen en het bekken. Klachten in de heupregio leiden vaak tot forse beperkingen in het dagelijks functioneren. Klachten kunnen meerdere oorzaken hebben. Zo kunnen deze ontstaan in het heupgewricht en het omliggende weefsel, maar ook in de lage rug of knieregio.  

Oorzaken van heupklachten 

Heupklachten kunnen op allerlei verschillende manieren ontstaan. Zo kan overbelasting, inactiviteit, een trauma of klachten in een aangrenzende regio (zoals de rug of knie) een rol spelen. Ook het normale proces van ouder worden kan een rol spelen in het ontwikkelen van klachten. Verder hebben o.a. overgewicht, roken en een slechte conditie een nadelig effect op het beloop van een klachtenbeeld.  

Behandeling van heupklachten 

Afhankelijk van de oorzaak van de heupklachten, factoren die mogelijk een rol spelen in het niet herstellen van de klachten, en je hulpvraag wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Fysiotherapie na een heupprothese  

De revalidatie bij een heupprothese start al voor de operatie. Adviezen en oefeningen worden besproken en doorgenomen, zodat je precies weet waar je na de operatie aan toe bent. Hoe beter de beweeglijkheid en belastbaarheid van het gewricht voor de operatie, hoe gunstiger het herstel zal verlopen.

De behandeling na de ingreep duurt gemiddeld 2 á 3 maanden. Centraal staat de beweeglijkheid, stabiliteit, en kracht van het been. Ook is er aandacht voor het looppatroon en de algemene conditie.

Weet je niet waar je moet beginnen? Bel even met STADS. Wij denken graag met je mee. 

Start vandaag nog met je herstel

Onze fysio- en ergotherapeuten helpen je snel je klachten te verminderen. Dus waar wacht je nog op?

040 – 311 1151 (Eindhoven)
013 – 303 0361 (Tilburg)

Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 kun je bij ons terecht!

Balie met afspraakkaartjes in wachtruimte met veel daglicht en planten bij STADS Fysiotherapie